Piskóta alapon eper tojáslikőrrel, tejszínhabbal

  • 2017.05.28.
  • 3

Piskóta alapon eper tojáslikőrrel, tejszínhabbalEgy egyszerű, de finom epres süti. Hozzávalók:3 db tojás3 ek porcukor1 késhegynyi vaníliáscukor 3 púpozott ek liszt1 késhegynyi sütőpor só15 dkg szamóca (eper)2 kupica tojáslikőrtejszínhabElkészítés:Elkészítem a piskóta tésztáját. A tojásokat szétválasztom, 1 ek cukorral és a vaníliáscukorral egy tálban habosra keverem. A sütőport a liszthez keverem. A tojásfehérjét a maradék cukorral, egy csipet sóval kemény habbá verem. Óvatosan összekeverem a tojássárgájával, majd folyamatosan szórva a lisztet, azzal is elkeverem.A 18 cm-es sütőformám alját kivajazom, beleöntöm a masszát, elsimítom, s a 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütöm. Amikor már aranysárga, elzárom a sütött, s a piskótát hagyom kihűlni.A kihűlt piskótát felvágom, teszek rá epret.Fogyasztáskor locsolok rá tojáslikőrt, s nyomok rá tejszínhabot.