Pacalpörkölt lecsóval és paprikás krumplival

  • 2017.05.19.
  • 9

Pacalpörkölt lecsóval és paprikás krumplivalTudom, kicsit különösnek tűnik ez az étel. Eredetileg egy sima paprikás krumplit akartam összedobni. Amikor már majdnem készen voltam vele, lementem a kamrába savanyúságért. Kezembe került egy üveg télre eltett lecsó. Majd megakadt a szemem egy pacalpörkölt konzerven. Ekkor jött az ötlet, hogy ezeket összekombinálom. (Sajnos
a feleségem miatt nem tudok igazi pacalt főzni, mert kiszekálja a lelkem, hogy büdöset csinálok, ezért be kell érnem konzervvel.) Hozzávalók:50 dkg krumpli1 db vöröshagyma1 gerezd fokhagyma2 db paradicsom1 db csípős hegyes zöldpaprika
1 db chilisóőrölt fekete borsőrölt piros paprikasertés zsír50 dkg pacalpörkölt0,5 üveg lecsó4 db chili a tálaláshoz Elkészítés:A paprikás krumplihoz aprítom a hagymákat, felvágom a paprikát és a paradicsomot.Egy lábasban zsíron megpirítom a hagymát, hozzáadom a paprikát, a paradicsomot és a krumplit. Fűszerezem, belevágom a chilit, öntök rá vizet, hogy bőven ellepje. Addig főzöm, míg a krumpli megpuhul.A lecsót és a pacalt megmelegítem, mindkettőt megszórom pirospaprikával. Tálaláskor szedek a tányérra lecsót és pacalpörköltet, mellé paprikás krumplit. Középre rakok egy chilit.