Stefánia vagdalt bacon köntösben

  • 2017.04.14.
  • 0

Stefánia vagdalt bacon köntösbenBár a Stefánia vagdalt az év bármely napján fogyasztható, de mivel tojással van megtöltve, Húsvétra is kiválóan alkalmas. Elkészítésének alapja egy közönséges fasírt. Fogyasztható melegen különböző köretekkel, vagy főzelékkel, de hidegen is kiváló.Hozzávalók:50 dkg darált sertéshús1 db vöröshagyma1 db újhagyma zöldjével2 gerezd fokhagyma4 db tojás6 szál petrezselyem1 db chili2 db zsemle0,5 dl tej sóőrölt fekete borsőrölt csípős paprika6 szelet bacon1 ek olaj Elkészítés:A zsemléket tejbe áztatom. 3 db tojást keményre főzök.A hagymákat, petrezselymet, chilit aprítom, egy tálban összekeverem a darált hússal, a szétszaggatott zsemlékkel, 1 db
tojással és a fűszerekkel.A darált húsos masszát hosszúra kinyomkodom, beleteszem a tojásokat, henger alakúra formázom. A bacon szeleteket egymás mellé egy deszkára fektetett alufóliára helyezem, rárakom a húsmasszát, a szalonnaszeleteket ráhajtom, locsolok rá olajat, betakarom a fóliával. Egy tepsibe rakom,
s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 60 perc után a fóliát kinyitom, s még 10 percig grillezem.