Sörrel sült malac, velesült hagymával, paprikával, rizzsel és csalamádéval

  • 2017.04.23.
  • 2

Sörrel sült malac, velesült hagymával, paprikával, rizzsel és csalamádévalMert nem csak Újévkor lehet malacot enni. Hozzávalók : 30 dkg bőrös malac1 szelet füstölt szalonna1 ek disznózsír1 dl sör 1 tk méz 2 fej vöröshagyma2 gerezd fokhagyma2 db paprika őrölt fekete borsköménymag1 bögre rizs1 szál újhagyma zöldjével0,5 bögre csalamádéElkészítés:A malacot beteszem egy serpenyőbe, kevés zsírt teszek alá, bőrét beirdalom, bedörzsölöm a fűszereket, dugok bele fokhagymát és szalonna darabkákat, locsolok rá sört, melléteszem a felezett paprikákat, hagymákat, beborítom fóliával, és beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe.Közben a rizst megfőzöm, keverek hozzá egy kevés szaftot. Az újhagymát felszeletelem. A malacot időnként meglocsolom a szafttal, locsolgatok rá sört. Ha már puha, leveszem a fóliát, meglocsolom, s a bőrére csorgatok mézet, szép pirosra grillezem.Tálaláskor formázok a tányérra egy kupac rizst, szórok rá újhagymát. Vágok egy szelet húst bőröstül, tányérra rakom, teszek mellé sült paprikát és hagymát, valamint egy halom csalamádét.