Sonkás, zöldséges raguval töltött tökcsónakok sajttal megszórva

  • 2017.04.19.
  • 8

Sonkás, zöldséges raguval töltött tökcsónakok sajttal megszórva, dinsztelt répával.Húsvétról maradt még bőven sonka, ez volt az egyik hasznosítása.Hozzávalók : 2 db kisebb tök2 szelet sonka 2 fej vörös-hagyma 1 gerezd fokhagyma1 db csiperke gomba1 db csípős hegyes paprika1 db paradicsom
12 szál petrezselyem 1 db tojássó őrölt fekete borsőrölt piros paprikanapraforgó olaj 5 dkg trappista sajt4 db répa2 szál petrezselyem4 db koktélparadicsom2 db chiliElkészítés:A tököket hosszában kettévágom, a magokat eltávolítom, a tökök húsát kanállal kivájom. A tök húsát, a zöldségeket és a sonkát aprítom. Az egyik hagymát szintén aprítom, a másikat négybe vágom.Ahagymát olajon megdinsztelem, rádobom a zöldségeket is. Majd egy keverőtálba rakom a ragu összetevőt, a tojással és a fűszerekkel összekeverem.Serpenyőbe locsolok kevés olajat, belefektetem a tökcsónakokat, s megtöltöm a raguval, melléteszem a hagymákat. Letakarom alufóliával és beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe 30 percre.Közben a répát karikára vágom, olajon megdinsztelem, vágok rá petrezselymet. Lereszelem a sajtot.Leveszem a fóliát, a tökre szórom a sajtot, s még 10 percig pirítom. Tálaláskor teszek a tányérra kettő tököt, s szedek mellé répát és sült hagymát. Díszítem koktélparadicsommal, chilivel és petrezselyemmel.