Resztelt sertésmáj és gomba medvehagymás rizzsel, csalamádéval

  • 2017.04.07.
  • 4

Resztelt sertésmáj és gomba medvehagymás rizzsel, csalamádévalA tavasz hírnöke, a medvehagyma ebben az ételben is szerepel.Hozzávalók : 30 dkg sertésmáj15 dkg csiperkegomba2 db vöröshagyma2 gerezd fokhagyma0,5 csípős hegyes paprika5 dkg füstölt szalonna 1 ek napraforgóolajsóőrölt fekete borsőrölt csípős paprika1 bögre rizs10 levél medvehagyma2 db chili Elkészítés:A rizst kevés olajon megpirítom, majd vízzel felengedem, sózom, s megfőzöm.Közben a hagymát, fokhagymát aprítom, a paprikát karikára, a szalonnát kockára, a májat csíkokra
vágom,
a medvehagymát kettő kivételével felszeletelem.Egy serpenyőben megpirítom a szalonnát, majd a hagymákat és a
májat. Rádobom a paprikát. Borsozom, szórok rá piros paprikát. Amikor kész, megsózom.Tálaláskor a rizshez keverek medvehagymát, a tányérra rakok egy kupac rizst, szórok rá még medvehagymát, teszek rá egy chilit, mellé egy medvehagyma levelet. Szedek mellé májat, gombát és csalamádét.