Paradicsomos kelkáposzta főzelék kolbásszal

  • 2017.04.21.
  • 5

Paradicsomos kelkáposzta főzelék kolbásszal A kelkáposzta főzeléket mindenki ismeri, a paradicsomosat gondolom, kevesebben. Egy próbát megér.Hozzávalók:1 db kisebb fej kelkáposzta2 db burgonya1 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagymanapraforgóolaj sóőrölt fekete borsőrölt csípős pirospaprikaköménymag2 ek liszt 10 dkg kolbász2 ek ketchup Elkészítés:A kelkáposztát felszeletelem, a krumplit megpucolom, kocára vágom. A hagymákat aprítom. Az egészet beteszem egy fazékba, felengedem vízzel, sóval, borssal fűszerezem, s kb. 30 percig főzöm.Közben megsütöm a kolbászt, félreteszem.Majd elkészítem a rántást. Egy serpenyőben forró olajon megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom lisztet, s állandó keverés mellett világosbarnára pirítom. Leveszem a tűzhelyről, megszórom köménymaggal és pirospaprikával, s feleresztem vízzel. Beleöntöm a levesbe, hozzáadom a ketchupot, összekeverem, felforralom.Tálaláskor szedek egy mélytányérba főzeléket, s szórok rá kolbászt.