Medvehagymás, darálthúsos, fehérboros, tejszínes töltött karalábé

  • 2017.04.10.
  • 6

Medvehagymás, darálthúsos, fehérboros, tejszínes töltött karalábé Töltött karalábé ezúttal - a szezonja miatt - medvehagymával. Hozzávalók: 2 db nagy
zöld karalábé levelestül 20
dkg sertés darálthús1 db vöröshagyma1 gerezd fokhagyma10 levél medvehagyma 1 db chili paprika1 db tojás1 dl tejszín1 dl fehérbor6 szál petrezselyem levélsóőrölt fekete borskakukkfű 1 db marhahúsleves kockaolíva olaj 1/2 tasak előfőzött rizsElkészítés: A rizst megfőzöm. A karalábék leveleit és a sapkáját levágom, a belsejét kivájom, a szárakat, s a leveleket szeletelem. A medvehagymát 2 levél kivételévek aprítom.Serpenyőben kevés olíva olajon a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a darált húst, majd a chilit, együtt dinsztelem. Átteszem egy keverő tálba, beleütöm a tojást, hozzáadom a medvehagyma felét, a főtt rizst, fűszerezem, összekeverem.A karalábét megtöltöm a töltelékkel, a kimaradt töltelékből gombócokat formálok.A karalábékat beállítom egy lábasba, melléteszem a karalábé forgácsokat és a darabolt, aprított leveleket, öntök rá vizet, sózom, borsozom,
morzsolok bele marhahúsleves kockát, s kb. 45 percig
főzöm.Amikor a karalábé már puha, a lébe szórok lisztet, öntök bele tejszínt és bort, összekeverem, s felrottyantom. Tálaláskor a tányér közepére helyezek egy karalábét, szedek mellé a léből és a sűrűjéből, díszítem egy medvehagymalevéllel.