Karfiolleves tejföllel, chilivel és újhagymával

  • 2017.04.24.
  • 2

Karfiolleves tejföllel, chilivel és újhagymávalKarfiol és újhagyma a tavasz zöldségei. Hozzávalók:1 kisebb fej karfiol3 db sárgarépa0,5 csokor petrezselyem2 db chili paprika2 db újhagyma zöldjével2 db chili paprika borsőrölt csípős piros paprikaőrölt fekete bors8 dl víz
1 dl tejföl A rántáshoz: 2 tk vaj2 gerezd fokhagyma1 ek liszt A nokedlihez:liszttojássóvízElkészítés:A karfiolt rózsákra szedem, megmosom, s vízben felteszem főni, beleteszem a hosszában felvágott répát, a chili paprikát, a petrezselyemleveleket, sóval, borssal ízesítem.Közben elkészítem a nokedli tésztáját, összekeverem a lisztet a tojással és a vízzel, adok hozzá sót, s jól kikeverem.Kevés vajon megpirítom az apróra vágott fokhagymát, adok hozzá lisztet, világos barna rántást készítek, megszórom csípős piros paprikával.Amikor a karfiol már majdnem puha, berántom, felforralom. Beleszaggatom a nokedlit. Mikor a nokedlik feljöttek a felszínre, belevágom az újhagymát.Tálaláskor a levest megszórom piros paprikával, borssal, kanalazok rá tejfölt,
s vágok rá újhagyma zöldjét és chili paprikát.