Karfiolleves nokedlivel, kolbásszal, paradicsommal és medvehagymával

  • 2017.04.22.
  • 9

Karfiolleves nokedlivel, kolbásszal, paradicsommal és medvehagymávalTavasszal mi mással készülhetne a leves, mint medvehagymával. Hozzávalók:1 kisebb fej karfiol3 db sárgarépa0,5 csokor petrezselyem2 db chili paprika0,5 csokor medvehagyma borsőrölt csípős piros paprikaőrölt fekete bors1 l víz A rántáshoz:2 tk vaj2 gerezd fokhagyma1 ek liszt A nokedlihez:liszttojássóvíz12 db koktélparadicsom4 levél medvehagyma4 db chiliElkészítés:A karfiolt rózsákra szedem, megmosom, s vízben felteszem főni, beleteszem a hosszában felvágott répát, a chili paprikát, a petrezselyemleveleket, sóval, borssal ízesítem.Közben elkészítem a nokedli tésztáját, összekeverem a lisztet a tojással és a vízzel, adok hozzá sót, s jól kikeverem.Kevés vajon megpirítom az apróra vágott fokhagymát, adok hozzá lisztet, világos barna rántást készítek, megszórom csípős piros paprikával.Amikor a karfiol már majdnem puha, berántom, felforralom. Beleszaggatom a nokedlit. Mikor a nokedlik feljöttek a felszínre, belevágom a medvehagymát.Tálaláskor a levest megszórom piros paprikával, borssal, s díszítem medvehagyma levéllel, koktélparadicsomokkal és chili paprikával.