Tejfölös rakott kel csőben sütve

  • 2017.03.19.
  • 3

Tejfölös rakott kel csőben sütve Ez a tepsis rakott kell a Mindmegette és a Zepter receptversenyére készült, de elvétettem a nevezési határidőt. Sebaj. Nagyon finomra sikeredett az ételem. Jót lakmároztam belőle, s maradt még későbbre is.Hozzávalók : 1 fej kelkáposzta15 dkg rizs1 fej hagyma3 gerezd fokhagyma1 db tojás1/2 csokor petrezselyem1 db csípős hegyes paprika1 db paradicsom1 db chilisó őrölt fekete borsőrölt csípős pirospaprikaköménymagkakukkfűszerecsendióolívaolajvaj2 dl tejföl4 db chili tálaláshoz Elkészítés:A megmosott káposztaleveleket kettévágom, s néhány percre forró sós vízbe dobom. A hagymát, a fokhagymát, a chilit, s a petrezselymet aprítom, a paprikát és paradicsomot darabolom. Egy serpenyőben a hagymát olívaolajon megpirítom, rádobom a fokhagymát,chili paprikát és a darált húst. Amikor a hús kifehéredett, beleteszem egy keverőtálba.A rizst egy kicsit megpirítom, majd felengedem vízzel, s előfőzöm. Hozzáadom a keverőtálban lévő masszához, ráütöm a tojást, s beleteszem az összevágott petrezselymet, fűszerezem, összekeverem.Egy tepsit kivajazok, belerakom a kelkáposzta levelek felét, beborítom a töltelékkel, teszek rá paprikát és paradicsomot, majd kelkáposztalevelekkel borítom. Meglocsolom bőven tejföllel.Előmelegített sütőben, 180 C fokon 30 percig fóliával letakarva sütöm, majd a fóliát levéve aranybarnára grillezem.Tálalok, kanalazok rá tejfölt, borsozom, vágok rá chilipaprikát, s díszítem egy chilivel.