Sült csirkecombok krumpliágyon a sütőből

  • 2017.03.22.
  • 3

Sült csirkecombok krumpliágyon a sütőbőlMa ezzel leptem meg magam ebédre. Mivel a nejem - az eddigi hozzáállása ismeretében - nem fog enni belőle, marad még későbbre is 2 adag. Hozzávalók : 3 db nagyobb csirkecomb6 db burgonya2 db paradicsom1 db csípős hegyes paprikasóőrölt fekete borsőrölt csípős piros paprika2 ek napraforgó olaj1 dl főző tejszínElkészítés:A combokat sózom, borsozom, megszórom paprikával és meglocsolom olajjal. Beteszem a hűtőbe egy napra.Másnap a burgonyákat héjában megfőzöm. Megpucolom, karikára vágom.Egy nyél nélküli nagy serpenyőben olajon a combokat mindkét oldalukon elősütöm. Kiveszem, félreteszem.A paradicsomokat felszeletelem, a paprikát karikára vágom.
A serpenyőbe rétegesen lerakom a krumpliszeleteket, sózom, borsozom. Ráhelyezem a combokat, körberakom a paprikával, paradicsommal. Sózom, borsozom. Locsolok rá olajat, öntök rá tejszínt. Letakarom alufóliával, beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe.55 perc után leveszem a fóliát, a pecsenyelével meglocsolom a combokat és a zöldségeket. Átkapcsolok grillfokozatra (200 C fok), s tovább sütöm még 30 percig.Tálaláskor szedek a tányérra egy combot és mellé körítést.