Sertés csülök pékné módra krumpli és hagyma ágyon

  • 2017.03.12.
  • 4

Sertés csülök pékné módra krumpli és hagyma ágyonKedvencem a csülök.
Bár sok időt igényel az elkészítése, de viszonylag kevés munkával nagyon finom étel kerülhet az asztalunkra számos variációban. Most az egyik legegyszerűbbet, de talán a legkedveltebbet sütöttem.Hozzávalók :1 db főtt füstölt sertés hátsó csülök, 140 dkg (csonttal)9 db burgonya2 fej vöröshagyma4 gerezd fokhagyma1 db csípős hegyes paprika2 db paradicsom 2 ek sertészsírsó őrölt fekete borsmorzsolt majorannasült krumpli fűszerkeverék1 dl sörElkészítés:A krumplit meghámozom, hasábokra vágom. A csülökből eltávolítom a csontot, félbevágom. Egy nagy nyél nélküli serpenyőt kizsírozok, ráterítem a krumplit. Sózom, borsozom, meghintem a sült krumpli fűszerkeverékkel. Ráteszem a csülökhúst, a bőrét átlósan beirdalom. Megszórom borssal és majorannával, zsírral megkenem.A hagymákat megpucolom, a vöröshagymát négybe vágom, a paradicsomokat megfelezem. A zöldségeket a serpenyőbe rakom, a csülök köré, öntök rá sört. Berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe.A csülköt időnként locsolgatom a sütőlével.Bő 1 óra után átkapcsolok grill fokozatra (200 C fok). Amikor minden megpuhult, megsült, kellő színt kapott, elzárom a tűzhelyet, tálalok.