Darált hússal, gerslivel rakott savanyú káposzta, fehérborral, tejfölösen

  • 2017.03.07.
  • 9

Darált hússal, gerslivel rakott savanyú káposzta, fehérborral, tejfölösenEz a változat még nem került fel eddig.Hozzávalók:50 dkg savanyított káposzta25 dkg darált sertés hús1 szelet füstölt szalonna 2 db vöröshagyma3 gerezd fokhagymaőrölt fekete borsőrölt pirospaprikaőrölt kömény kakukkfű1 csésze gersli 1 ek sertészsír2 dl tejföl1 dl fehérbor aprított chili2 db chilipaprika Elkészítés:A gerslit előfőzöm.A hagymákat és a szalonnát aprítom. Egy serpenyőben zsíron megdinsztelem a hagymát, hozzáadom a darálthúst. Kifehéredés után fűszerezem, öntök rá egy keveset a káposzta levéből. Párolom, majd hozzákeverem a tejföl jó felét, majd a gerslit.Egy tűzálló edénybe rakom a káposzta felét, erre pakolom a ragut, lezárom káposztával, meglocsolom a ragu levével és a borral. Behelyezem az előmelegített sütőbe, s 180 C fokon 30 percig párolom. Tálaláskor szedek egy tányérba a káposztából, szórok rá aprított chilit, kanalazok rá tejfölt, s teszek rá egy chilit. Kenyérrel fogyasztom, fehérbort iszom hozzá.