Vörösboros sertéspörkölt párolt répával

  • 2017.02.18.
  • 6

Vörösboros sertéspörkölt párolt répával Hozzávalók:30 dkg sertésoldalas2 fej vöröshagyma3 gerezd fokhagyma1 db hegyes zöld paprika2 db paradicsom1 db chilipaprika őrölt feketeborsőrölt pirospaprikaőrölt kömény
2 ek zsír 1 dl vörösborA répához:3 db répasóőrölt fekete bors1 ek vaj1 tk cukor1 dl vízElkészítés:A húst kockára vágom, a hagymát, a fokhagymát, a paprikákat és a paradicsomot feldarabolom.Egy serpenyőben a hagymát megdinsztelem, rádobom a fokhagymát és a húst, s addig keverem, míg a hús kifehéredik, borssal, paprikával, s öntök rá egy kevés vizet. Zsírjára pirítom, hozzáadom a paprikát és paradicsomot, tovább párolom. Majd felöntöm vízzel, s lassú tűzön főzöm. Mielőtt kész, öntök bele vörösbort, majd készre főzöm.Míg a hús fő megpucolom és a nagy lyukon lereszelem a répát. Egy serpenyőben kevés vajon megforgatom a répát, rászórom a cukrot, fűszerezem. Öntök rá vizet és 10 percig párolom.