Sült sertés csülök hagyma és krumpli ágyon gombával és céklával

  • 2017.02.08.
  • 1

Sült sertés csülök hagyma és krumpli ágyon gombával és céklával Ígéretem szerint itt a recept és a fotók a Főtt füstölt sertés csülök másik felére: Hozzávalók :80 dkg főtt füstölt csülök




2 db vörös hagyma1 gerezd fokhagyma 4 db krumpli15 dkg csiperkegomba1 db cékla sóőrölt fekete borsköménymagkakukkfű1 db babérlevél 4 ek sertés zsír (a csülök főzővízéről leszedve)Elkészítés:A krumplit meghámozom, felkarikázom, a céklát meghámozom, kockára vágom, a hagymákat és a gombát
felszeletelem, a csülköt darabolom.Egy tepsit kizsírozok, kibélelem a krumplival és a hagymával, erre fektetem a csülökdarabokat. Bekenem zsírral, sózom, borsozom. Melléteszem a céklát. Fűszerezem, a hagymára teszek egy babérlevelet. Letakarom alufóliával, s beteszem a sütőbe 200 C fokon.15 perc elteltével meglocsolom a lével. Újabb 15 perc után leveszem a fóliát, rárakom a gombát, megint meglocsolom. Végül 10 perc után elzárom a tűzhelyet, ismét betakarom a fóliával, s hagyom pihenni.Tálaláskor pakolok mindenből a tányérra.