Sárgarépás zöldborsóleves nokedlivel és füstölt csípős kolbásszal

  • 2017.02.02.
  • 0

Sárgarépás zöldborsóleves nokedlivel és füstölt csípős kolbásszalA teraszon volt egy zacskó mélyfagyasztott zöldborsó. Ma már 0 C fok felé emelkedett a hőmérséklet, s a borsó kiengedett. Kellett valamit kezdeni vele. Hozzávalók:50 dkg fagyasztott zöldborsó1 db sárgarépa1 fej vöröshagyma1 gerezd fokhagyma1 ek vaj1 ek liszt1 db marha húsleveskockaőrölt pirospaprikaőrölt fekete bors10 dkg füstölt csípős kolbász 2 db chili a tálaláshoz A nokedlihez: 1 db tojás15 dkg lisztsó1 dl vízElkészítés:A répát megpucolom és felszeletelem. A hagymákat aprítom.A vajon megdinsztelem a hagymát, hozzáadom a fokhagymát, a répát, majd beleteszem a borsót is. Keverek hozzá egy kevés lisztet, megszórom paprikával, borssal, s felengedem vízzel. Morzsolok bele húsleveskockát.Közben elkészítem a nokedli tésztáját. Felszeletelem a kolbászt.Amikor a borsó már csaknem puha, beleteszem a kolbászt és beleszaggatom a nokedlit a levesbe.Tálaláskor szedek egy tányérba a levesből, rakok rá egy chilit.