Csülkös bableves zöldségesen, nokedlivel, tejföllel

  • 2017.02.07.
  • 7

Csülkös bableves zöldségesen, nokedlivel, tejföllel Ahogy ígértem, itt a recept és a fotók a Főtt füstölt sertés csülök felére: Hozzávalók : 80 dkg főtt füstölt csülök50 dkg tarka bab1 db vörös hagyma 3 gerezd fokhagyma3 db sárga répa1 db petrezselyem gyökér1 db kisebb zeller gumó3 db krumpli 1 db hegyes csípős paprikachili paprikazsírőrölt fekete borsőrölt piros paprikaőrölt kömény lisztzsír tejfölA nokedlihez: 1 tojáslisztsóvízA tálaláshoz: 6 db chiliElkészítés: A babot beáztatom.Másnap a hagymákat apróra vágom. A répát, petrezselyem gyökeret, a zeller gumót és a krumplit megpucolom, s darabolom. A paprikát karikákra, a krumplit kockára vágom. Egy edényben kevés zsíron megdinsztelem a hagymát, ráteszem a karaj darabokat, majd a zöldségeket, s a babot, fűszerezem. Felöntöm vízzel, s félpuhára főzöm. Ekkor beleteszem a krumplit is.Összekeverem a nokedli tésztáját. Kevés zsíron megfonnyasztom az aprított fokhagymát, liszttel rántást készítek, a leveshez keverem.Beleszaggatom a nokedlit. Beleteszem a darabolt csülköt.Tálaláskor egy tányérba merem a levest, teszek bele egy csülökdarabot, kanalazok rá tejfölt, s díszítem chili paprikával.