Vörösboros lencsefőzelék sültmalaccal

  • 2017.01.07.
  • 9

Vörösboros lencsefőzelék sültmalaccalBár újév napján lencsét ettem, mint gondolom sokan, ma a biztonság kedvéért ismét az volt az ebédem. A szerencsének kedvében kell járni. Ezért malachús került az ételre. Hozzávalók:30 dkg lencse1 fej vöröshagyma3 gerezd fokhagymasó őrölt fekete borsőrölt csípős piros paprika 2 db babérlevélmustárliszt1 citrom leve1 dl vörösbor tejfölchili szósz30 dkg bőrös malactarjasóborsőrölt kömény 1 db hagyma3 db fokhagymaétolaj 1,5 dl sör1 ek mézElkészítés:A malachúst előző nap bepácoltam. A húst egy tepsibe tettem, bőrét beirdaltam, megszórtam borssal, tettem rá rozmaringot, babérlevelet, mellé fokhagymákat, félbevágott hagymát, locsoltam rá olajat, óvatosan, hogy a bőrét ne érje, megsóztam, letakartam fóliával, s kitettem a teraszra (ott most hidegebb van, mint a hűtőben).Másnap délelőtt a malachús alá öntök kevés vizet, s fóliával letakarva a 200 C fokos sütőbe teszem.A lencsét néhány órára beáztatom, majd az apróra vágott vöröshagymával és a fokhagymával felteszem főni. Beleteszem a babérlevelet, megszórom
borssal, sózom. Amikor már csaknem puha a lencse, öntök bele vörösbort. Majd a tejföllel és a liszttel behabarom, szórok bele pirospaprikát, locsolok bele kevés chili szószt, kanalazok bele mustárt, elkeverem. Közben a malachúst időnként meglocsolom sörrel és a saját levével. 90 perc után leveszem a fóliát, a malacot bekenem mézzel, s meggrillezem. Tálaláskor teszek rá néhány szelet malachúst.