Vörösboros csirkemell pörkölt rizzsel és uborkával

  • 2017.01.13.
  • 5

Vörösboros csirkemell pörkölt rizzsel és uborkávalA paprikás csirkét többnyire combból készítem, de ez a pörkölt most mellből készült.Hozzávalók : 30 dkg csirkemell filé 1 db vöröshagyma2 gerezd fokhagyma1 db csípős hegyes paprika1 db chili paprika1 db paradicsom20 dkg rizssóőrölt fekete borsőrölt piros paprikanapraforgó olaj1 dl vörösbor ecetes uborka2 db chili díszítésnekElkészítés: A rizst előző este beáztatom.A hagymát aprítom, a paprikát karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom. A csirkét sózom, borsozom, kockára vágom.A rizst felteszem főni, megsózom.Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát, ráteszem a csirkehúst, megpirítom, majd hozzáadom a paprikát, paradicsomot. Fűszerezem, párolom, majd öntök hozzá egy kevés vizet és lassú tűzön főzöm.Öntök bele vörösbort, felrottyantom.Tálaláskor szedek a tányérra rizst, mellé pörköltet, szórok rá piros paprikát,
díszítem egy chilivel, s mellé rakok 2 db uborkát.