Sült kacsaszárnytő sütőtökkel és resztelt gombával

  • 2017.01.06.
  • 8

Sült kacsaszárnytő sütőtökkel és resztelt gombávalA kacsaszárnytő kedvencemmé vált, egy újabb recept.Hozzávalók:4 db kacsaszárnytősóőrölt fekete borsméz 2 ek kacsazsír0,5 db kisebb sütőtök20 dkg csiperkegomba0,5 vöröshagyma1 gerezd fokhagyma 1 ek napraforgó olaj4 szál kakukkfű8 db koktélparadicsom Elkészítés:A kacsaszárnytőket sózom, borsozom, locsolok rá mézet.Egy tepsit kacsazsírral kikenek, rárakom a kacsaszárnytő darabokat, ezekre is teszek zsírt. Berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe.A sütőtököt meghámozom, felkockázom, teszek rá kakukkfűvet, locsolok rá olajat és mézet, s megsütöm.A gombát felszeletelem, a hagymákat aprítom, sózom, borsozom, kevés olajon megdinsztelem. Kb. 60 perc sütés után - amikor a szárnytők már megpuhultak, s szép színt kaptak - tálalok.A tányérra rakok egy kacsaszárnytőt, s szedek mellé sütőtököt, gombát és koktélparadicsomot.