Pulykacomb sült céklával és sütőtökkel

  • 2017.01.27.
  • 2

Pulykacomb sült céklával és sütőtökkel Pulykacombot egész évben lehet enni, de a sütőtök az téli zöldség. Együtt - a céklával kiegészítve - igazi csemege.Hozzávalók2 db
pulykacombsóőrölt fekete borsőrölt piros paprika1 db vöröshagyma2 gerezd fokhagyma 1 db kanadai sütőtök fele2 db cékla napraforgóolaj1 ek méz édes-csípős chiliszószElkészítés: A combot sózom, borsozom, megszórom paprikával, locsolok rá olajat, s melléteszem egy tepsibe a vöröshagymát, s fokhagymákat. Néhány órát hagyom pácolódni.A céklát és a sütőtököt megpucolom, kockára vágom, fűszerezem. Locsolok rá olajat, csorgatok rá mézet. Beteszem a sütőbeA combokat 180 C fokra előmelegített sütőben fólia alatt 45 percig sütöm, majd leveszem a fóliát, megfordítom, s tovább sütöm, időnként meglocsolom.Újabb fordítás és locsolás, mézzel is megkenem.. Amikor már szépen megpirult, tálalok. A combról vágok le húsdarabokat, tányérra teszem, körítem céklával, sütőtökkel, hagymával, fokhagymával.