Zöldbabfőzelék fasírttal

  • 2016.12.14.
  • 0

Zöldbabfőzelék fasírttalBár december van, a zöldbabról azért nem kell lemondani, a mélyfagyasztott is megteszi, s még pucolni sem kell. Hozzávalók:A zöldbabfőzelékhez: 40 dkg fagyasztott zöldbab1 fej vöröshagyma2 gerezd fokhagymaolíva olajbabérlevélVegetaőrölt fekete borsőrölt pirospaprika liszt1 dl tejföl ecetcukorA fasírthoz: 20 dkg darált sertéshús1 db hagyma2 gerezd fokhagyma 1 db zsemletej 1 tojás3 szál petrezselyemsóőrölt fekete borsőrölt csípős fűszerpaprikanapraforgó olajElkészítés:A fasírthoz a zsemlét tejbe áztatom, a hagymákat aprítom.A babot felteszem főni 1 db babérlevéllel. Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, rádobom a darált húst, fehéredésig sütöm. Átrakom egy keverőtálba, hozzáadom
az összetépett zsemlét, a tojást, az aprított petrezselymet, sózom, borsozom, szórok rá pirospaprikát. Összekeverem, s lapított pogácsákat formázok.
Egy serpenyőben megdinsztelem a hagymát, fokhagymát, hozzáadom a babhoz. A serpenyőben kevés rántást készítek, fűszerezem, ezt is hozzákeverem a babhoz. Teszek bele kevés cukrot és ecetet, keverek bele tejfölt. Felforralom és és kész.Közben olajban megsütöttem a fasírtot.Tálaláskor egy mélytányérba merem a főzeléket, teszek rá 2 db fasírtot. Kenyérrel fogyasztom.