Kolbászhússal rakott kel és savanyított káposzta tejfölösen

  • 2016.12.21.
  • 2

Kolbászhússal rakott kel és savanyított káposzta tejfölösenRakott kel receptet már sokat raktam fel. Ezúttal kombináltam savanyított káposztával, s töltelékként kolbászhúst használtam.Hozzávalók : 1 kicsi fej kelkáposzta20 dkg savanyított káposzta 25 dkg darált fűszerezett hús (kolbászhús1 szelet szalonna15 dkg rizs1 fej hagyma3 gerezd fokhagyma1 db tojás1 db chili paprika őrölt fekete borsőrölt csípős pirospaprikaköménymagkakukk fű szerecsendió1 ek sertészsírvajchili szósz tejföl2 db chili (tálaláshoz) Elkészítés:A megmosott káposztaleveleket 2-3 darabra vágom, s néhány percre lobogó forró vízbe dobom.Egy serpenyőben zsíron megpirítom az apróra vágott szalonnát, az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom, a végén rádobom a fokhagymát, chili paprikát és a darát húst. Kevergetem, míg a hús kifehéredik. Beleteszem egy keverőtálba.A rizst egy kicsit megpirítom a visszamaradt zsiradékon, majd felengedem vízzel, s előfőzöm.Hozzáadom a keverőtálban lévő masszához, ráütöm a tojást, megszórom a fűszerekkel, vágok bele egy chilit. Jól összekeverem.Egy tepsit kivajazok, ráfektetem a kelkáposzta levelek felét, rá a savanyított káposzta felét, beborítom a töltelékkel, majd jön a káposzta és a kelkáposztalevelek második fele. Végül meglocsolom tejföllel.Előmelegített sütőben, 180 C fokon kb. fél óra alatt, fóliával letakarva megsütöm. A végén fólia nélkül meggrillezem.Tálaláskor meglocsolom chili szósszal, és teszek rá még tejfölt. Díszítem egy chilivel.