Gyömbéres sárgarépás sütőtökkrémleves chiliszósszal, olívaolajos, sajtos pirított bagettel

  • 2016.12.13.
  • 1

Gyömbéres sárgarépás sütőtökkrémleves chiliszósszal, olívaolajos, sajtos pirított bagettelMa újabb sütőtökkrémleves készült.Hozzávalók:1 db kisebb kanadai tök 1 db 2 cm-es gyömbér1 db sárgarépa 2 tk cukor2 tk mézolívaolaj 1 db csípős tyúkhúsleves kockasóőrölt fekete bors2 szelet bagett3 dkg füstölt sajt édes-csípős chiliszósz Elkészítés:A tököt hosszában félbevágom, magjait eltávolítom, meghámozom, feldarabolom. Egy serpenyőbe rakom, szórok rá 2 tk cukrot, locsolok rá olívaolajat és csurgatok rá 2 tk mézet. Berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe.A gyömbért és a répát megpucolom, aprítom.20 perc után a serpenyőt kiveszem, a sült sütőtököket egy fazékba teszem, hozzáadom a a gyömbért, a répát, felöntöm vízzel. Fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát, s megfőzöm.Botmixerrel összekeverem. A sajtot lereszelem, a kenyeret megpirítom. Tálalok. A tányérba merek a levesből, ráhelyezem a bagettet, locsolok rá olívaolajat, megszórom sajttal. A krémlevesre locsolok olívaolajat és chiliszószt. Aki akarja a tányért még beteheti a mikróba, hogy a sajt egy kicsit megolvadjon.