Vörösboros zöldborsós sertéspörkölt ketchuppal

  • 2016.11.06.
  • 6

Vörösboros zöldborsós sertéspörkölt ketchuppalHa nem egy szokásos pörköltre vágysz. Hozzávalók:1 db vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma25 dkg sertéshús
1 ek sertés zsír 1 db paradicsom1 db paprika
1 db chili
25 dkg mélyhűtött zöldborsó sóőrölt fekete borsőrölt piros paprika1 dl vörösbor ketchup Elkészítés:A hagymákat aprítom, a húst kockára vágom, a paprikákat szeletelem, a paradicsomot darabolom.A zsíron megdinsztelem a hagymát, rádobom a húst. Fehéredés után hozzáadom a a paprikát és a paradicsomot, fűszerezem. Majd öntök rá vizet, fedő alatt párolom.Amikor a hús már majdnem puha, beleszórom a zöldborsót is, s beleöntöm a bort.Amikor már minden puha, tálalok.A tányérra szedek a zöldborsós pörköltből, nyomok rá ketchupot. Kenyérrel, vörösborral fogyasztom.