Vörösboros marharagu ala Napoletana gnocchival

  • 2016.11.24.
  • 2

Vörösboros marharagu ala Napoletana gnocchivalAz olasz ízek kedvelőinek. Hozzávalók:35 dkg marhahús5 dkg füstölt szalonna1 db vöröshagyma2 gerezd fokhagyma2 db sárgarépa1 db csípős hegyes paprika1 db paradicsom 2 db chili paprika1 doboz paradicsompüré6 szál kakukkfű1 db babérlevél2 ek olívaolajsóőrölt fekete borsőrölt piros paprika2 dl marhahúsleves alaplé 2 dl vörösborA gnocchihoz: 4 db krumpli4 ek liszt1 db tojás sóElkészítés:A hagymákat aprítom,
a sárgarépát szeletelem. A szalonnát felkockázom. A húst nagyobb kockára vágom.Egy serpenyőben olívaolajon a szalonnát megpirítom, a hagymát dinsztelem, majd a húst fehérre sütöm. Hozzáadom a répát, majd a paprikákat, végül a paradicsomot
Fűszerezem, beleöntöm a paradicsompürét és az alaplevet. Belerakom a babérlevelet és a kakukkfüvet. Lefedve másfél órát főzöm, időnként megkavarom.Amikor már a hús csaknem puha, hozzáöntöm a vörösbort. Még 20 percig főzöm tovább.Közben elkészítettem a gnocchit. A krumplit héjában megfőzöm. A krumplit összetöröm, összekeverem a liszttel és a tojással, kicsit meggyúrom, majd nudlikat formázok. Forró vízben megfőzöm. Kevés olajban megforgatom, kicsit megőirítom. Tálaláskor szedek a tányérra gnocchit, mellé marharagut.