Pulykacomb sütőtökkel, hagymával, fokhagymával és chilivel

  • 2016.11.27.
  • 5

Pulykacomb sütőtökkel, hagymával, fokhagymával és chilivelAz étel hálaadásra készült. Bár a Thanksgiving észak-amerikai (USA és Kanada)
ünnep, újabban nálunk is kezd terjedni.
Hozzávalók1 db nagy pulykacomb sóőrölt fekete borsőrölt piros paprika 1 db kanadai sütőtök fele1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagymaolívaolaj
4 db chiliédes-csípős chiliszószElkészítés: A combot sózom, borsozom, megszórom paprikával, locsolok rá olajat, s melléteszem egy tepsibe a vöröshagymát, s fokhagymákat.
Néhány órát hagyom pácolódni.180 C fokra előmelegített sütőben fólia alatt 45 percig sütöm, majd leveszem a fóliát, megfordítom, s tovább sütöm, időnként meglocsolom.
Újabb fordítás és locsolás. Amikor már szépen megpirult, tálalok.A combról vágok le húsdarabokat, tányérra teszem, körítem sütőtökkel, hagymával, fokhagymával, teszek rá chilit, s a tányérra locsolok chiliszószt.