Emeletes csokoládétorta keshudióval, amarettoval, tejszínhabbal

  • 2016.11.12.
  • 4

Emeletes csokoládétorta keshudióval, amarettoval, tejszínhabbalMert nem csak egy esküvői torta lehet emeletes. Hozzávalók 20 dkg vaj2 dl tej3 ek kakaópor35 dkg cukorcsípet só 1 dl joghurt2 db tojás2 kk szódabikarbóna25 dkg liszt15 dkg étcsokoládé1 narancs héja 2 ek pörkölt keshudióamarettohabtejszín Elkészítés:A lisztet összekeverem a sóval és a szódabikarbonáttal. Vízgőz felett összeolvasztom a vajat, a tejet, a kakaóport és a cukrot. A tűzről levéve hozzákeverem a joghurtot és a tojást, valamint a lisztet és a narancsreszeléket.A keshudió felét durvára vágom, a masszához keverem.A massza felét egy 18 cm-es, míg a másik felét egy 21 cm-es sütőformába teszem, s 170 C fora előmelegített sütőben 25 percig sütöm.A csokoládét vízgőz felett megolvasztom.A nagyobbik tortára csokoládéval ráragasztom a kisebbet, majd a tetejéről lecsorgatom a csokoládét az oldalára. Rászórom a keshudiót.Tálaláskor vágok egy szeletet, locsolok rá
amarettot, nyomok rá habtejszínt.