Vörösboros Székely-káposzta füstölt csípős kolbásszal és szalonnával, tejföllel és chilivel

  • 2016.10.24.
  • 0

Vörösboros Székely-káposzta füstölt csípős kolbásszal és szalonnával, tejföllel és chilivelSzékely-káposzta receptet már tettem fel, de ezúttal kolbásszal és szalonnával, no meg vörösborral készítettem. Hozzávalók:10 dkg oldalas10 dkg füstölt tarja10 dkg füstölt kolbász 1 db vöröshagyma1 gerezd fokhagyma 1 db chili
1 csésze rizs1 db tojás50 dkg savanyított káposztasóőrölt fekete borsőrölt piros paprikaőrölt köménykakukkfűmajoránna 1 db babérlevél1 dl vörösbor2 dl tejföl 2 szelet füstölt szalonna1 kanál zsír 0,5 l vízElkészítés:Egy fazékban a zsíron megsütöm a szalonnát, félreteszem. A hagymát aprítom, a húsokat kockára vágom.A fazékba rakok 1 sor káposztát, majd hagymát, erre húst, majd megint káposztát, erre jön a felszeletelt kolbász. Rétegenként fűszerezem. Szórok rá egy kevés lisztet, majd zárom káposztával. A tetejét megszórom paprikával, öntök rá annyi vizet, hogy ellepje. Lassú tűzön megfőzöm.Amikor megfőtt, öntök bele vörösbort és keverek bele tejfölt. Felforralom.Tálaláskor kanalazok még rá tejfölt, teszek rá sült kolbászt és chilit, megszórom pirospaprikával.Barna kenyérrel ettem, s vörösbort ittam hozzá.