Rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal, virslivel és sok chilivel

  • 2016.10.27.
  • 1

Rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal, virslivel és sok chilivelEgyik kedvenc lecsóm. Csak azok olvassák, akik szeretik és bírják a csípőset. Hozzávalók: 2 szelet füstölt szalonna1 szál füstölt csípős kolbász10 dkg virsli 50 dkg lecsópaprika2 db csípős hegyes zöld paprika8 db chili paprika2 db vöröshagyma2 gerezd fokhagyma25 dkg paradicsom 1/2 pohár rizsnapraforgó olajsóőrölt fekete borsőrölt csípős piros paprika3 db chili tálaláshoz Elkészítés:A szalonnát csíkokra, a paprikákat karikára vágom, a hagymákat darabolom, a paradicsomot nyolcadolom.Egy serpenyőbe öntök kevés olajat, beleteszem a szalonnát, amikor megsült, hozzáadom a hagymákat, a chilit és a rizst,
s megpirítom, majd beleteszem a paprikákat, végül a paradicsomot, fűszerezem.Felszeletelem a kolbászt és a virslit, amikor már majdnem kész a lecsó, beleteszem. Néhány perc után kikapcsolom a tűzhelyt, s lefedve
hagyom hogy hőntartáson párolódjon tovább a rizs.Tálalok. Rozskenyérrel és vörösborral fogyasztom.