Pizzasonkás, baconös omlett sajttal, bruschettával

  • 2016.10.04.
  • 5

Pizzasonkás, baconös
omlett sajttal, bruschettávalA nyarat búcsúztató ételt szerettem volna az asztalomra, de sajnos a csokor újhagymám eltűnt, így le kellett mondanom az üde zöld szárról.Hozzávalók:1 db vöröshagyma1 gerezd fokhagyma1
db paradicsom1 db paprika
1 db chili
5 dkg bacon 1 szelet pizzasonka (kb 5 dkg)3 db tojás olívaolaj3 dkg trappista sajt8 db chilivel töltött zöld olívabogyó
sóőrölt fekete borsőrölt piros paprikamorzsolt oreganobazsalikomlevél és csúcs2 db chili2 db magos zsemle2 gerezd fokhagyma Elkészítés:A bacont és a sonkát kockára vágom, a paprikákat szeletelem, a paradicsomot nyolcadolom. A hagymákat aprítom.Egy serpenyőben olajon megsütöm a hagymát, a szalonnát és a sonkát.A tojásokat felverem, a sajtot lereszelem, a felét tojáshoz adom, sózom, borsozom, összekeverem.A tojást a serpenyőbe öntöm, tépek rá bazsalikom levelet. Szórok rá pirospaprikát, oreganot, olívabogyót, s a megmaradt sajtot. Tálaláskor díszítem chilivel és bazsalikomcsúccsal. Bruschettával és vörösborral fogyasztom.