Gombás melegszendvicskrémmel és sertésmájkrémmel töltött sajtos paprika és paradicsom velesült krumplival

  • 2016.10.10.
  • 8

Gombás melegszendvicskrémmel és sertésmájkrémmel töltött sajtos paprika és paradicsom velesült krumplivalSzeretem a töltött zöldségeket. Hogy ne unjam meg, variálom. Most kétféle krémet használtam.Hozzávalók:2 db nagy piros kaliforniai paprika4 db nagy paradicsom22 dkg gombás melegszendvicskrém 6,5 dkg sertésmájkrém 1 db kisebb vöröshagyma1 gerezd fokhagyma1 db tojás1 db chili olívaolajsóőrölt fekete borsőrölt piros paprikamorzsolt oregano3 dkg trappista sajt3 db nagyobb újkrumpli bazsalikomlevél és csúcsElkészítés:A krumplikat alaposan megmosom, előfőzöm.A paprikák és a paradicsomok tetejét levágom. A paprikák magházát eltávolítom, a paradicsomok belsejét kikaparom. A paradicsomhúst aprítom, beleteszem egy tálba. Hozzáadom a krémeket, a tojást, az aprított hagymát, fokhagymát, chilit
és bazsalikomot. Fűszerezem, összekeverem.Egy serpenyőbe öntök olajat, beleállítom a paprikákat és a paradicsomokat, megtöltöm a masszával. Melléhelyezem a krumplikat Sózom, borsozom. Letakarom alufóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s 20 percig sütöm.Lereszelem a sajtot, majd eltávolítom a fóliát, a zöldségekre szórom a sajtot, s visszateszem a sütőbe.. 5 perc után átkapcsolok grillfokozatra, hogy a sajt kapjon egy kis színt.Tálaláskor szedek a tányérra mindenből, a sapkákat ráhelyezem a paprikára és a paradicsomra, s díszítem egy bazsalikomcsúccsal.