Almás torta tejszínhabbal

  • 2016.10.09.
  • 5

Almás torta tejszínhabbalEgyszerű és finom süti. Hozzávalók:3 db alma (kb. 30 dkg ) 1 db tojás15 dkg cukor15 dkg liszt5 dkg vaj0,5 citrom reszelt héja és leve1 dl tej0,5 tasak sütőpor1 csipet sóvaníliás cukorfahéjhabtejszínElkészítés:Az almát vékonyra szeletelem, a citrom héját lereszelem. Egy tálba rakom, összekeverem.A vajat megolvasztom.
A tojást a cukorral habosra verem, hozzáadom a vajat, a lisztet a sütőport, sózom, összekeverem.A masszát az almához keverem, s beleöntöm egy vajazott
tortaformába. 180 C fokra előmelegített sütőben 60 pecig sütöm.180 C fokra előmelegített sütőben 60 percig sütöm.Sütés után hagyom kihűlni, vágok egy szeletet, nyomok rá habtejszínt, s megszórom vaníliás cukorral és fahéjjal.