Sült kacsaszárnytő zöldségágyon petrezselymes újkrumplival
- 2016.09.10.
- 8
Sült kacsaszárnytő zöldségágyon petrezselymes újkrumplivalEgy egyszerű tepsis étel. Hozzávalók:4 db kacsaszárnytő2 db sárgarépa1 db petrezselyemgyökér0,5 zeller4 db újkrumpli2 szál petrezselyem sóőrölt fekete borsméz 2 ek kacsazsírElkészítés:A kacsaszárnytőket sózom, borsozom, locsolok rá mézet.A zöldségeket nagyobb darabra vágom.Egy tepsit kacsazsírral kikenek, rárakom a zöldségeket, erre a kacsaszárnytő darabokat, ezekre is teszek zsírt. Berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe.A krumplikat megmosom, felteszem főni.Kb. 60 perc sütés után tálalok.A tányérra rakok egy kacsaszárnytőt, zöldségeket, s egy darab krumplit, rá petrezselyemzöldet.