Kolbászhússal, zöldségekkel töltött gömbcukkini kétféle sajttal megszórva, velesült újkrumplival

  • 2016.09.12.
  • 5

Kolbászhússal, zöldségekkel töltött gömbcukkini kétféle sajttal megszórva, velesült újkrumplivalA piacon még egyszer sem láttam gömbcukkinit, a kertünkben viszont termett egy szép nagy példány. Egyértelmű volt, hogy nem leves lesz belőle, hanem megtöltöm.
Hozzávalók:1 db nagy gömbcukkini (130 dkg)20 dkg fűszerezett sertés darálthús (kolbászhús) 1 db csiperkegomba0,5 db paradicsom0,5 db kicsi csípős hegyes paprika1 db újhagyma zöldjével1 gerezd fokhagyma6 szál petrezselyem1 db tojás
sóőrölt fekete borsősölt pirospaprikakakukkfű2 dkg borseprős sajt3 dkg füstölt sajt 4 db újkrumpli2 ek olívaolajElkészítés:A krumplit előfőzöm. A cukkinit 10 percig főzöm a forrástól számítva.A cukkini sapkáját levágom, a magját eltávolítom.Elkészítem a ragút. A zöldségeket aprítom, összekeverem a darált hússal és a tojással. Betöltöm a cukkiniba.Egy nagy serpenyőbe olajat locsolok, berakom a cukkinit, mellé a krumplit. Berakom a 200 C fokra előmelegített sütőbe.Lereszelem a sajtokat. 45 perc után rászórom a sajtot, megfordítom a krumplikat, visszateszem. 15 perc után átállítom grill fokozatra.Tálaláskor félbevágom a cukkinit, a tányérra rakom, szedek mellé 2 db krumplit, rakok rá petrezselymet.