Sült csirkecomb zöldségekkel: paradicsommal, paprikával, gombával és újkrumplival

  • 2016.08.04.
  • 5

Sült csirkecomb zöldségekkel: paradicsommal, paprikával, gombával és újkrumplivalMiután gyakran kerül csirkecomb az asztalomra, igyekszem variálni. Hozzávalók:2 db csirkecomb (kb. 60 dkg)1 gerezd fokhagyma4 szál kakukkfű1 szál rozmaringsó őrölt fekete borsőrölt piros paprika3 ek olívaolaj6 db újkrumpli (kb. 0,5 kg)4 db csiperkegomba 2 db paradicsom2 db paprika2 db karfiol rózsaElkészítés:A krumplikat beáztatom, megkaparom, megmosom, sós vízben előfőzöm.
A combokat serpenyőbe rakom, sózom, borsozom, szórok rá paprikát, aprítok rá fokhagymát, locsolok rá olívaolajat. Beteszem a hűtőbe.Mindkét oldalon 5-5 percig sütöm. Mellé teszem a gombát, krumplikat, a paradicsomot és a paprikát. Sózom, borsozom, szórok rá a szárairól leszedet rozmaringot.Tovább sütöm még 25 percig, félidőben megfordítom a combokat és a zöldségeket. A végén átkapcsolok grill fokozatra. Amikor megpirult, tálalok. Szedek a tányérra egy combot, rakok mellé sült zöldségeket.