Rakott zöldbab

  • 2016.08.31.
  • 0

Rakott zöldbabMár megfizethető a piacon a zöldbab. A többi hozzávaló volt itthon.
Hozzávalók:50 dkg zöldbab1 db hagyma 1 gerezd fokhagyma
1 db újhagyma

1 db sárgarépa1 db fehérrépa
1 db csípős hegyes paprika1 db paradicsom 25 dkg darált sertéshús1 ek napraforgó olaj 2 dl tejföl5 dkg trappista
2 db chilisóőrült fekete borsőrölt piros paprika
Elkészítés:A zöldbabot megpucolom, végeit levágomA hagymát, fokhagymát aprítom, az újhagymát karikára, a zöldségeket kockára vágom. A sajtot lereszelem. Egy serpenyőben a hagymákat
megdinsztelem, hozzáadom a darált húst, fehéredésig sütöm. Hozzáadom a paprikát és a paradicsomot. A tetejére locsolom a tejföl felét, megszórom a sajttal.Egy sütőedényben rétegezve lerakom a babot és a ragut. A tetejére locsolom a tejföl felét, megszórom a sajttal. Beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 30 percig sütöm.Tálaláskor kanalazok rá tejfölt.