Kolbásszal, mozzarellával töltött fokhagymás, kakukkfüves paradicsom pirítóssal

  • 2016.08.27.
  • 0

Kolbásszal, mozzarellával töltött fokhagymás, kakukkfüves paradicsom pirítóssalKevés munkával, gyorsan elkészíthető étel. A sütés tart a legtovább. Hozzávalók:5 db nagyobb paradicsom5 dkg csípős parasztkolbász1 gerezd fokhagyma
10 dkg mini mozzarella
10 szál kakukkfűsóőrölt fekete borsplívaolaj0,5 db piros paprika0,5 db csípős hegyes zöldpaprika 6 szelet toast kenyérElkészítés:A kolbászból és a fokhagymából öt szeletet vágok.A paradicsom sapkáját levágom, a belsejét kivájom, beleültetem egy serpenyőbe. Teszek mindegyikbe

egy-egy szelet kolbászt és fokhagymát, rá két-két mozzarella golyót. Rárakom a kakukkfüvet, sózom, borsozom, meglocsolom olívaolajjal. Lefedem alufóliával.A serpenyőt berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s hőlégkeverésen 15 percig sütöm.Leveszem a fóliát, s tovább sütöm 10 percig, majd grillezem még bő 5 percig.Közben vágok néhány szeletet a paprikákból, s megpirítom a toastokat.Tálaláskor rakok a tányérra két és fél paradicsomot, szeletelt paprikát és 3 szelet félbevágott pirítóst.