Csípős füstölt grillkolbászkák és füstölt kolozsvári szalonna zöldségekkel együtt sütve

  • 2016.08.11.
  • 1

Csípős füstölt grillkolbászkák és füstölt kolozsvári szalonna zöldségekkel együtt sütveA hentes külön felhívta a figyelmem, hogy a kolbász csípős. Mondom, tudom, ezért választottam. De nagyon csípős mondja ő. Nos, azt kell mondanom, hogy enyhén csípős volt. Erről eszembe jut, hogy a németek zöme könnyes szemmel mondta az étteremben a repi vacsoráknál a magyar ételeknél, hogy "sehr scharf", miközben én még külön megszórtam paprikával. Szóval, minden relatív. Bár igaz, hogy én különös kedvelője vagyok a csípős ételeknek. Többek közt Indiában, Kínában, Mexikóban, melyek híresek a csípős ételekről, a személyzet megbámult, amikor én még külön chilit kértem.Hozzávalók:8 db csípős füstölt grillkolbászka (kb. 25 dkg) 5 dkg füstölt kolozsvári szalonna3 db piros lecsó paprika2 db paradicsom1 db vöröshagyma4 db csiperkegomba4 db újkrumpli sóőrölt fekete bors
napraforgó olajElkészítés:A krumplikat előfőzöm.A hagymát megpucolom. A szalonnából 4 kis szeletet vágok.Egy serpenyőbe kevés olajat locsolok, s belerakom az összes hozzávalót. A 180 C fokra előmelegített sütőben 20 percig sütöm, majd még 10 percig grillezem.