Lángos jégsalátával, tojással, majonézzel, halikrával, uborkával

  • 2016.07.08.
  • 7

Lángos
jégsalátával, tojással, majonézzel, halikrával, uborkávalHa ez igazi Kaspi-tengeri beluga kaviár ( a tok félék ikrája) lenne, akkor ezt írtam volna a címbe. De ez egy dán capelin halikra, melynek sajnos nem sok köze van a valódi kaviárhoz. Hozzávalók:1 db lángos1 gerezd fokhagyma1 db tojás2 levél jégsaláta10 mk halikramajonéz sóőrölt fekete borscitromlé 0,5 uborkaElkészítés: A tojást keményre főzöm. Az uborkát felszeletelem.A forró lángost bekenem a fokhagymával, a maradékot ráaprítom.A lángosra ráfektetem a saláta leveleket, rajtuk a felszeletelt tojásokat, uborkát, sózom, borsozom, facsarok rá citromot. A tojásokra kanalazok kevés halikrát, s nyomok az egészre majonézt.A tészta receptje itt.