Kolbászhússal töltött gombafejek sajttal megszórva, petrezselymes sült újkrumplival

  • 2016.07.09.
  • 6

Kolbászhússal töltött gombafejek sajttal megszórva, petrezselymes sült újkrumplivalA piacon a hentesnél volt bekevert kolbásztöltelék. Állítólag ebből készíti a csípős parasztkolbászt. Nos, gondoltam jó lesz a gombafejekhez alaptölteléknek. A tölteléket még egy kicsit feljavítottam, s fűszereztem, mert nekem nem volt elég fűszeres és csípős. Hozzávalók:25 dkg kolbászhús1 szál újhagyma zöldjével2 gerezd fokhagyma1 szál petrezselyem1 db tojás sóőrölt fekete borsőrölt csípős piros paprikaoregano 8 db nagyobb csiperkegomba2 db paradicsom9 db kisebb újkrumpli3 szál petrezselyem4 ek napraforgó olaj3 dkg kemény (trapista) sajt
Elkészítés:A krumplikat alaposan megmosom, megkaparom, előfőzöm. A gombák törzsét kitöröm. Az újhagymát, a fokhagymát és a petrezselymet aprítom . Beteszem egy keverőtálba.
Hozzáadom
a kolbászhúst, ráütöm a tojást, fűszerezem.
Alaposan összekeverem.Egy serpenyőbe öntök olajat, rárakom a gombákat, megtöltöm a masszával. Középre beteszem a paradicsomokat. Sózom, borsozom. Meglocsolom olajjal. Letakarom alufóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s 3 0 percig sütöm hőlégkeverésen.A krumplikat beteszem egy serpenyőbe, sózom, borsozom. Locsolok rá olajat, s mindkét oldalukon sütöm, amíg szép szint kapnak.A sajtot lereszelem, a petrezselymet durván aprítom.A gombákról leveszem a fóliát,
teszek rájuk sajtot, s további 15 percig sütöm. Majd rászórom a maradék sajtot, s grill fokozaton - 200 C fok - még 10 percig sütöm.A krumplikra rászórom a petrezselymet.Tálalok.