Fehérboros, tejszínes kakukkfüves csirkecomb rozmaringos sült újkrumplival, tejfölös uborkasalátával

  • 2016.07.03.
  • 7

Fehérboros, tejszínes kakukkfüves csirkecomb rozmaringos vajas sült újkrumplival, tejfölös uborkasalátávalEredetileg gombaszószt akartam készíteni, de amikor a végén emeltem a hőt, hogy szép színt kapjanak a combok, néhány perc alatt elforrt a szaft. Szósz ugyan nem lett, de a combok íze csodás lett. Hozzávalók:3 db csirkecomb (1,1 kg)2 gerezd fokhagyma6 gomba törzse6 szál kakukkfűsó őrölt fekete borsőrölt piros paprika3 ek olívaolaj2 dl szárnyas alaplé 1 dl főzőtejszín1 dl fehérbor 9 db újkrumpli (kb. 0,5 kg)4 szál rozmaring1 ek vaj1 tk olívaolaj4 db uborkabazsalikomos
fehérborecetextraszűz olívaolaj1 dl tejfölElkészítés:A krumplikat beáztatom, megkaparom, megmosom, sós vízben előfőzöm.A combokat serpenyőbe rakom, sózom, borsozom, szórok rá paprikát, locsolok rá olívaolajat.Mindkét oldalon 5-5 percig sütöm. Ráöntöm a szárnyas alaplevet, 25 perc után megfordítom, ráteszem a közben felkarikázott gombát, aprított fokhagymát, s ráöntöm a tejszínt és a bort.A krumplikat serpenyőbe rakom, s olvasztott
olívaolaj-vaj keverékén megsütöm. Félidőben szórtam rá rozmaringot a száraik nélkül.Elkészítettem a felszeletelt uborkákból a bazsalikomos fehérborecettel, olívaolajjal, sóval, borssal ízesített salátát. Kanalaztam rá tejfölt, s szórtam rá piros paprikát. A végén a combokat bőrös felükkel el lefelé - magasabb hőfokon - még 5 percig pirítom.Tálaláskor szedek a tányérra egy combot, rakok mellé krumplit.