Újkrumplis, cukkinis lecsó, füstölt szalonnával és debrecenivel
- 2016.06.26.
- 2
Újkrumplis, cukkinis lecsó, füstölt szalonnával és debrecenivelImádom a lecsót, mindennap meg tudnám enni. Persze, azért variálom.Hozzávalók: 5 dkg füstölt szalonna 25 dkg
nagyobb újkrumpli 2 db vöröshagyma1 gerezd fokhagyma6 db lecsópaprika3 db csípős hegyes paprika2 db chili
6 db paradicsom1 db kisebb cukkini
sóőrölt csípős piros paprikaőrölt fekete bors2 ek disznózsír 2 szál debreceni kolbász (kb. 20 dkg)Elkészítés:
A szalonnát kis csíkokra vágom.A krumplit megpucolom, kockára vágom.A hagymát durván aprítom. A paprikákat, (a hegyes paprikából egy kis darabot félreteszek), s cukkinit karikára vágom. A paradicsomot nyolcadolom.Egy nagy serpenyőben zsíron megsütöm a szalonnát, majd megpirítom a hagymát, hozzáadom a paprikákat, a paradicsomot és a cukkinit. Fűszerezem. Beleteszem a krumplit is.Felkarikázom a kolbászt. Amikor a krumpli már majdnem megpuhult, beleteszem a kolbászt.Tálaláskor szedek a tányérra a lecsóból, s vágok rá a hegyes paprikából, s megszórom piros paprikával.