Macheroni tejföllel, sajttal, baconnel, újhagymával megszórva

  • 2016.02.14.
  • 0

Macheroni tejföllel, sajttal, baconnel, újhagymával megszórvaA csusza olaszos változata.Hozzávalók: 25 dkg macheroni tészta15 dkg panchetta, vagy darabolt bacon
1 gerezd fokhagyma1 ek olívaolaj 1 dl tejföl5 dkg parmezansóőrölt fekete borsoregano 1 szál petrezselyem1 szál újhagyma zöldjévelElkészítés:A tésztát felteszem főni.Közben a fokhagymát aprítom, az újhagymát szeletelem.Olajon megpirítom a bacont és a hagymákat.
A sült baconból egy keveset félreteszek.A sajtot lereszelem.Amikor a
tészta már al dente állagú,
a serpenyőbe szedem, locsolok rá kevés főzővizet, fűszerezem.
Összekeverem.Szedek a tányérba a tésztából, kanalazok rá tejfölt, szórok rá sajtot, bacont, s újhagyma zöldjét. Teszek rá egy petrezselyemlevelet. (Az esőtől felázott, sáros
talajon nem tudtam a petrezselyemágyást megközelíteni, így csak egy kicsi petrezselymet sikerült a járda mellett lecsípni.)