Maccheroni vörösboros, tejszínes laskagombával, parmezannal

  • 2015.11.30.
  • 1

Maccheroni vörösboros, tejszínes laskagombával, parmezannalSzeretem a tésztát, a gombát és az olasz ízeket. Ebben az ételben mind a három megtalálható. Fenséges. Bár én húsevő vagyok, de időnként jól esik zöldséges ételeket is enni. Vegáknak is csak ajánlani tudom.Hozzávalók:25 dkg Barilla maccheroni20 dkg laska gomba




























2 db vöröshagyma2 db újhagyma zöldjével4 gerezd fokhagyma1 db csípős hegyes paprika3 db chili2 db paradicsom1
csokor petrezselyem2 szál rozmaring4 szál kakukkfű1 marék bazsalikomlevél12 szem chilivel töltött olívabogyó1 ek szeletelt fekete olívabogyó1 tk kapribogyó 0,5 dl tejszín1 dl vörösborsóőrölt fekete borsmorzsolt kakukkfűmorzsolt oreganoolívaolaj 5 dkg parmezan 3 db bazsalikomcsúcs a tálaláshozElkészítés:A vöröshagymát, fokhagymát aprítom, a paprikákat és az újhagymát felkarikázom, a zöldjét félreteszem. A gombát csíkokra vágom. A paradicsomokat nyolcadolom. A petrezselymet és a bazsalikomot nagyobb darabokra vágom, egy részét félreteszem.Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat,
ráteszem a paprikákat, a laskagomba szár részét, majd a paradicsomot, a maradék gombát és a rozmaring, valamit kakukkfű szárakat. Fűszerezem. Kis idő után ráöntöm a főzőtejszínt, majd a vörösbort, hozzáadom a petrezselyem, az újhagyma szárának és a bazsalikom felét, az olíva és a kapribogyókat.Közben sós vízben néhány csepp olajjal megfőztem a tésztát. (A Barilla szerint nem szükséges az olaj, de én már jártam úgy, hogy gyakori kevergetés ellenére is összeragadt néhány tészta. A dobozon szereplő 7 perc is kevésnek bizonyult, bő 10 perc után értem el az "al dente" keménységet, pedig a maximumon,10-es fokozaton főtt a tészta. A 7 percen amúgy is csodálkoztam, mert a gyártók általában 12 percet szoktak javasolni. A tésztát egy receptversenyen nyertem, lehet, hogy már öreg volt.)A sajtot lereszeltem. A tésztát a gombaraguhoz szedtem, kevés főzővizet is adtam hozzá, összekevertem, majd tálaltam.A tésztából szedtem egy tányérra, szórtam rá petrezselymet, bazsalikomot, újhagyma zöldjét, s sajtot. A közepére tettem egy bazsalikom csúcsot.