Spaghetti gratinati ala Bolognese con vino rosso/Csőben sült bolognai spaghetti vörös borral

  • 2015.10.13.
  • 8

Spaghetti gratinati ala Bolognese con vino rosso/Csőben sült bolognai spaghetti vörös borral Kedvelem az olasz tésztákat, a Spaghetti Bolognese az egyik kedvenc. Sajnos a bazsalikom nem bírta a törődést, így szárított bazsalikomot kellett használnom, s elmaradt egy szép csúcs is a díszítésnél.Hozzávalók:25 dkg spagetti2 fej vöröshagyma3 gerezd fokhagyma20 dkg csiperkegomba1 db csípős hegyes paprika1 db chili2 db paradicsom25 dkg sertés-marha darált hús5 dkg darabolt bacon só1 kk őrölt fekete bors1 tk őrölt csípős paprika1 tk oregano1 tk bazsalikom
1 tk chiliszósz3 ek olívaolaj1 dl vörösbor4 tk ketchup5 dkg sajt (parmezán)12 db chilivel töltött zöld olívabogyó2 db friss chili díszítéshez6 db koktélparadicsom Elkészítés: A tésztát felteszem főni.
A hagymákat aprítom, a gombát, paprikákat és a paradicsomot darabolom.Egy serpenyőben elkészítem a ragút. Olajon megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a gombát, fűszerezem. A felét kiveszem,
félreteszem.Majd hozzáadom a húst és a darabolt bacont, amikor a hús már fehér, s a bacon is megsült, belerakom a paprikát, paradicsomot, utánfűszerezem, beleöntöm a chiliszószt és a vörösbort.Lereszelem a sajtot. Amikor a tészta már al dente megfőtt, leszűröm és a ragúhoz keverem.A tésztát átteszem egy szögletes tűzálló edénybe, s berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe 15 percre.Tálaláskor négyzetesen felszeletelem. Két darabot egy tányérra helyezek, Rakok rá és mellé gombát, olívabogyót, koktélparadicsomot. Locsolok rá és a tányérra ketchupot, szórok rá sajtot.