Rántott tengeri hal krumplipürével, majonézzel, csalamádéval

  • 2015.09.24.
  • 9

Rántott tengeri hal krumplipürével, majonézzel, csalamádévalA mélyfagyasztott hal csomagolásából nem derült ki, hogy milyen hal van benne. Ízre elég semleges volt. Hozzávalók: 50 dkg tengeri halsóőrölt fekete bors0,5 citromliszt1 tojásprézliétolaj25 dkg krumpli1 db vöröshagyma1 ek vaj1 ek majonéz1 szál petrezselyem csalamádéElkészítés:A halat kiolvasztás után sózom, borsozom, facsarok rá citromot. Beteszem a hűtőbe.A krumplit megpucolom, felteszem főni.Fövés után kevés vajjal és az aprított hagymával összetöröm. A halszeleteket bepanírozom, olajban megsütöm.Tálaláskor rakok a tányérra halszeleteket, egy kupac krumplipürét, teszek rá petrezselyemlevelet, nyomok mellé majonézt, s halmozok a tányérra csalamádét.