Töltött krumpli, paradicsom és paprika brokkolival

  • 2015.06.20.
  • 7

Töltött krumpli, paradicsom és paprika brokkolival Ezzel az étellel a sokrétűséget és sokszínűséget kívántam bemutatni. Vajas, sajtos, petrezselymes, snidlinges
krémmel töltött krumpli, tejföllel töltött paradicsom, s libamájkrémmel töltött bogyiszlói paprika együtt sütve, brokkolival, chilivel tálalva. Csodálatos íz és színvilág.Hozzávalók:2 db nagyobb újkrumpli 1 tk vajfüstölt sajt2 szál petrezselyem2 szál snidling sóőrölt fekete bors 4 db paradicsom2 ek tejfölőrölt fekete bors1 db bogyiszlói paprika5 dkg libamájkrémőrölt fekete borsolívaolaj2 szál rozmaring2 szál kakukkfű 2 rózsa brokkoli2 db chili2 szál petrezselyem ElkészítésA krumplit előfőzöm
A brokkolit 5 perc alatt roppanósra főzöm.A paradicsomokat megskalpolom, belsejüket kivájom, darabolom. Összekeverem a vajjal, visszatöltöm a paradicsomokba. Egy serpenyőbe rakom. A paprikát félbevágom, a csumáját eltávolítom, megtöltöm a libamájkrémmel, beteszem a serpenyőbe. A sajtot lereszelem, összekeverem a vajjal, petrezselyemmel és snidlinggelA krumplikat középen bevágom, beletöltöm a vajkrémet, beteszem a serpenyőbe. Rárakom a rozmaringot és kakukkfüvet. Fűszerezem, locsolok rá olívaolajat. 20 percig sütöm.Tálaláskor a tányérra szedem a sült zöldségek felét, rakok mellé egy brokkolit, s egy chilit. Díszítem egy petrezselyemlevéllel.