Rakott csirkemell sült zöldségekkel, petrezselymes rizzsel

  • 2015.06.26.
  • 8

Rakott csirkemell sült zöldségekkel, petrezselymes rizzselEredetileg töltött csirkemellben gondolkoztam, de aztán annyi finomság (paradicsom, sonka, sajt, spenót) került a mellre, hogy ezt már nem lehetett felgöngyölni, ezért aztán megdupláztam a feltéteket, s a végén csak simán rátettem a húst, amire aztán még tejföl és reszelt sajt is jött.Hozzávalók:0,5 csirkemell (kb 35 dkg)1 db paradicsom 5 dkg sonka4 dkg lapkasajt (trapista)5 dkg spenótsóőrölt fekete bors2 db hónapos retek0,5 batáta18 db parázskrumpli 4 szál rozmaring1 zacskó előfőzött rizs6 szál petrezselyemvaj4 ek tejfől5 dkg trapista Elkészítés: A csirkemellet kettészelem, kiklopfolom, formázom, fűszerezem. Beteszem a hűtőbe.A batátát felkockázom, a krumplikat,
a retket és a spenótot megmosom, a paradicsomot vékonyan felszeletelem. A sajtot lereszelem. A kertben vágok rozmaringot és petrezselymet.Egy serpenyőbe teszek 1 kanálnyi vajat, ráhelyezem az egyik mellet, amire rétegesen rápakolom a paradicsomot, a sonkát, a sajtot és a spenótot, majd ugyanezt mégegyszer. Minden réteget fűszerezek. Betakarom a másik mellfilével. Mellérakom a zöldségeket, fűszerezem, s ráhelyezem a rozmaringszálakat. Letakarom alufóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s légkeverésen sütöm.Közben megfőzöm a tizst, hozzákeverem a durván aprított petrezselyemzöldet.Gél óra elteltével leveszem a fóliát, a húsra tejfölt kanalazok, s megszórom reszelt sajttal. Átkapcsolok grillfokozatra és még 15 percig sütöm 200 C fokon.Tálaláskor formázok a tányérra rizst, vágok mellé három szelet húst, s körítem zöldségekkel..A rizskupacba beleszúrok egy petrezselyemlevelet.